Acord de col·laboració amb SOREA per la creació d’un Fons de Solidaritat contra la pobresa energètica

Dimecres, 13 de març de 2019 a les 14:25

L'Ajuntament de Sant Esteve i l’empresa gestora del cicle integral de l’aigua al municipi, SOREA, han signat avui un conveni de col·laboració contra la pobresa energètica i la vulnerabilitat econòmica. L’objectiu de l’acord és la creació d’un Fons de Solidaritat destinat a garantir l’abastament d’aigua potable a famílies que no poden pagar-la.

La signatura del document l’han formalitzat l’alcalde Enric Carbonell i el Sr. Sergi Pla de los Ríos en representació de SOREA. L’acord té una vigència d’un any, prorrogable fins a tres més. Per accedir al Fons de Solidaritat caldrà adreçar-se als Serveis Socials de l’Ajuntament que valoraran l’atorgament de l’ajut a fons perdut.

Tot i que la Llei 24/2015 sobre pobresa energètica estableix l'obligatorietat de les empreses subminstradores de garantir el subministre bàsic a les famílies vulnerables segosna valuació dels serveis socials, el fons de solidaritat va més enllà i allibera la família de la càrrega econòmica de la factura.

El conveni estableix la creació d’una comissió mixta de seguiment formada per les caps de les àrees de Benestar Social i de Serveis Territorials de l’Ajuntament i per responsables de la companyia. Des d’aquesta comissió es posarà en marxa un protocol d’actuació per poder atendre els casos de vulnerabilitat.

Cal recordar que existeixen altres ajuts i bonificacions sobre la factura de l’aigua: tarifa per família nombrosa d’aigua i de cànon, tarifa social, etc. Per a més informació, podeu consultar a l’oficina de SOREA a Sant Esteve, al telèfon 938875639 o bé a la pàgina web  https://www.sorea.cat/ca/bonificacions-i-fons-social 

Darrera actualització: 13.03.2019 | 14:28