Consells de salut sobre les coques de Sant Joan

Dimecres, 20 de juny de 2018

Amb motiu de les festes de Sant Joan, l’Àrea de Salut de l’Ajuntament ha elaborat un seguit de consells que cal tenir en compte a l’hora de consumir les tradicionals coques. Els productes de pastisseria, especialment els farcits de crema o nata, són un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de microorganismes patògens, si no es respecten les condicions d'higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació.

A més, cal tenir en compte que les elevades temperatures que es donen durant l'època estival suposen un factor de risc associat al consum d'aquests productes.

Per prevenir possibles toxiinfeccions alimentàries i gaudir de les coques amb seguretat, cal seguir els següents consells i recomanacions:

  • Si les elaboreu, respecteu les normes bàsiques d'higiene: netejar, separar, coure, refredar.
     
  • Si les compreu, feu-ho en un establiment apte per a l'elaboració i/o la venda d'aquests aliments.
  • Trieu-ne el tipus (farcides o no) en funció de les possibilitats de conservar-les fins al moment del consum.
  • Conserveu en fred fins al moment del consum les que contenen crema o nata (si no les consumiu del tot, retorneu-les ràpidament a la nevera).
  • Si heu de fer un desplaçament llarg i no podeu assegurar la seva conservació en fred, és millor preparar o comprar coques que es poden conservar a temperatura ambient, o bé preveure'n l'elaboració o l'adquisició en el lloc de destinació.
Darrera actualització: 20.06.2018 | 16:28