Declaració del Govern de l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires "No els volem a la presó"

Divendres, 3 de novembre de 2017 a les 14:00

Davant els esdeveniments de les últimes hores, amb l’ingrés a la presó de càrrecs electes del nostre país, que se sumen als d’en Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, el govern de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires,

VOL MANIFESTAR:

Primer.-  El debat polític només és possible si totes les persones podem expressar-nos i treballar des de la llibertat i la democràcia. Amb una Generalitat intervinguda per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, amb càrrecs electes a la presó i amb representants de la societat civil també empresonats, no es donen les condicions necessàries perquè el debat polític es desenvolupi en un marc de reconeixement de totes les posicions.

Segon.- El nostre sistema polític ha de protegir els valors del pluralisme i la participació en una societat democràtica. Resolucions com les de l’Audiència Nacional en el dia d’ahir comporten la pèrdua de llibertat de legítims representants dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, elegits democràticament.

Tercer.- Demanem als estaments judicials la revisió de la seva decisió i en conseqüència la posada en llibertat del vicepresident de la Generalitat i dels set consellers, actualment cessats, així com la d’en Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, i ho demanem perquè la presó preventiva, lluny d’asserenar la nostra societat, no ajuda a recobrar la normalitat.

 

Sant Esteve Sesrovires, 3 de novembre de 2017

Darrera actualització: 03.11.2017 | 14:23