Informació sobre la nova deducció d’IRPF per a mares treballadores amb fills/es a la llar d’infants

Divendres, 18 de gener de 2019 a les 15:00

Les mares treballadores amb fills/es menors de 3 anys escolaritzats en llars d'infants durant el 2018 poden beneficiar-se d’una nova ajuda pública estatal que permet desgravar-ne les despeses. En el cas de les famílies amb fills a la Llar d’Infants Municipal La Ginesta, el centre ja els ha facilitat informació sobre aquesta deducció i que serà el propi centre el que tramitarà les sol·licituds, sense necessitat que les famílies hagin de fer cap gestió.

Des de la pròpia llar es facilitarà a Hisenda una declaració informativa sobre els menors i les despeses que donin dret a l'aplicació del increment de la deducció per maternitat, emplenant l’imprès 233. Aquestes dades apareixeran en l’esborrany de la declaració de la renda. El límit perquè els centres omplin aquesta sol·licitud és el 15 de febrer. 

Les mares que treballin, ja siguin assalariades o autònomes (o bé que treballessin durant el 2018 encara que ara no tinguin feina) que portin els fills a una llar d'infants o centre d'educació infantil autoritzat, sigui públic o privat. La deducció s'aplicarà a la mare, per cada un dels fills menors de 3 anys, independentment que sigui un altre progenitor qui hagi pagat les mensualitats de la llar d'infants.

Si l'infant ha complert els 3 anys durant el 2018 però ha continuat al primer cicle d'educació infantil uns mesos més (per exemple, els nens que van néixer entre el gener i el juliol del 2015), es podrà aplicar la deducció fins al mes anterior a la seva incorporació al segon cicle d'educació infantil.

Darrera actualització: 18.01.2019 | 15:05