L'Ajuntament reclama una solució urgent a la perillositat de la B-224 i l'accés a l'Àgora i Masia Bach

Dijous, 17 de gener de 2019 a les 18:00

L’Alcalde Enric Carbonell ha demanat a la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat l’execució immediata de les actuacions acordades per a la carretera B-224, previstes per al passat setembre i que la Generalitat va paralitzar per motius econòmics.

A través d’una carta, l’alcalde insisteix en la necessitat urgent d’eliminar la perillositat de la via en un dels seus punts negres com és l’accés a l’escola Àgora i la urbanització Masia Bach.

Tot i que Ajuntament i Carreteres van consensuar les actuacions a realitzar en aquest punt per iniciar-les abans del curs escolar, la Generalitat va comunicar al setembre la paralització per motius econòmics de qualsevol actuació de millora i inversió en aquesta carretera.

L’alcalde ha expressat el seu rebuig a la paralització de la solució tècnica ja consensuada amb la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat i reclama, una vegada més, que es garanteixi la seguretat als veïns, molts d’ells menors que es traslladen al centre educatiu, i s’elimini la perillositat de l’accés.

Des de l’Ajuntament s’espera una resposta en els propers dies i obre la possibilitat a emprendre altres iniciatives amb els veïns afectats per tal que la solució es faci efectiva. 

La B-224 suporta un volum de trànsit d’uns 18.000 vehicles diaris al seu pas per sant Esteve. Només en aquest tram, segons el Servei Català de Trànsit, en els darrers 5 anys ha registrat 135 accidents, amb un balanç de 219 ferits, 3 víctimes mortals i 8 ferits greus.

 

Darrera actualització: 17.01.2019 | 20:15