L’Arxiu Municipal ens apropa les figures de l’agutzil i el pregoner

Dissabte, 9 de juny de 2018 a les 07:00

Coincidint amb la celebració avui 9 de juny del Dia Internacional dels Arxius, l’Arxiu Municipal de Sant Esteve s’adhereix a aquesta commemoració donant a conèixer unes fotografies que formen part del seu fons fotogràfic. Es tracta d’unes imatges que ens apropen les figures de l’agutzil i el pregoner a Sant Esteve.  

Aquestes fotografies ens permeten, per una banda, recordar la persona de Joaquim Bonastre Mercader, possiblement el primer treballador de l’Ajuntament de Sant Esteve de qui tenim un document gràfic; en segon lloc, recuperar dues figures molt representatives dels petits municipis:  l’agutzil, oficial municipal subaltern que executava els manaments de l’alcalde,  i el pregoner, encarregat de llegir els bans.

A les imatges que ens descobreix l’Arxiu Municipal es pot veure a en Joaquim Bonastre Mercader, conegut com “en Quimet”, exercint la seva feina com a treballador de l’Ajuntament: primer com a encarregat de recollir les escombraries; més tard com a pregoner de Sant Esteve Sesrovires. I és, precisament exercint aquesta funció, com és recordat per molts dels veïns més grans.

Si en voleu saber més sobre agutzils i pregoners, descobrir-ne curiositats, us convidem a accedir als següents documents: fitxa descriptiva

Dia Internacional dels Arxius

Per commemorar el Dia Internacional dels Arxius, aquests obren les seves portes i organitzen de manera simultània nombroses activitats culturals (exposicions, conferències, jornada de portes obertes, etc) per tal d’apropar els arxius a la ciutadania i fer-ne difusió dels seus fons. Aprofiteu l’ocasió per descobrir-los!

Darrera actualització: 08.06.2018 | 13:32