L’Arxiu Municipal estrena un nou espai a la web municipal

Diumenge, 4 de juny de 2017 a les 08:00

Coincidint amb el Dia Internacional dels Arxius el proper 9 de juny, l’Arxiu Municipal estrena un espai propi a la web municipal. D’aquesta forma es vol donar a conèixer els serveis, la gestió documental i el patrimoni local. La web inclou un document de 1846 sobre la masia de Ca n’Estrada.

El nou apartat està estructurat en diverses seccions que contenen tota la informació relacionada amb diferents aspectes de l’Arxiu:  dades generals, història, serveis, gestió documental i patrimoni local.

Patrimoni local
Patrimoni local és la secció on es vol mostrar la riquesa dels fons dipositats a l’Arxiu i està organitzada en dos apartats: Documents Singulars i Exposicions virtuals. Es tracta d’un projecte ambiciós que té com a objectiu donar a conèixer tot el patrimoni documental local que es conserva. Al racó de Documents Singulars periòdicament es presentarà un document i la seva singularitat vindrà donada per la seva antiguitat, per la seva tipologia, per la seva procedència o, simplement, pel significat que tingui per ell mateix.

Document de 1846
Coincidint amb el Dia Internacional dels Arxius, el primer Document Singular és un document de 1846, l’Inventari de Ca n’Estrada. L’anàlisi d’aquest document ha permès realitzar un estudi del lèxic i l’elaboració d’un vocabulari  referit al món rural de les masies. Tota aquesta recerca, que ha estat possible gràcies a la col·laboració del grup de Ventall d’Humanitats, ha quedat recollida en una publicació anomenada  Eines, estris i mobles d’un mas sesrovirenc. Alhora, per tots aquells que desitgin conèixer de primera mà, tant el document com la publicació, ambdós seran exposats físicament a la sala de consulta de l’Arxiu Municipal durant la setmana del 5 al 9 de juny, de 10.00h a 14.00h.

 

Enllaços d’interès

Darrera actualització: 01.06.2017 | 12:00