Mesures per evitar la propagació del mosquit tigre

Dimecres, 12 de setembre de 2018 a les 14:20

La presència del mosquit és molt molesta pel nombre tan elevat de picades que causen els exemplars femella. Aquest mosquit té la capacitat d'actuar com a transmissor d'algunes malalties, com les produïdes pels virus Chikungunya, Dengue i Zika. Per impedir la seva propagació, seguiu els següents consells.

El mosquit tigre es pot desenvolupar en qualsevol recipient que contingui aigua durant uns set dies. El mosquit pon ous i es desenvolupa en espais petits amb aigua estancada. No els agrada posar els ous en aigües en moviment ni en masses d’aigua grans. El clima i les hores de llum solar són més factors que condicionen el cicle vital del mosquit. Se'n poden trobar actius des de començament de maig fins a final d'octubre, però segons les temperatures aquest període pot variar.

Prevenció
La prevenció és el millor mètode per al control d’aquest mosquit. Per al seu control el més important i efectiu és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, així com eliminar tots els punts d’aigua on pot créixer.

Per prevenir la proliferació del mosquit tigre cal evitar les acumulacions d'aigua a casa. Consells pràctics:
•    Buidar dues vegades la setmana els recipients de l'exterior que puguin acumular aigua: en plats de sota els testos, regadores, piscines de plàstic, plats d’animals domèstics
•    Buidar dues vegades la setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i els tolls
•    Evitar acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.
•    Evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs d'arbres omplint-los de sorra.
•    Eliminar l'aigua dels recipients on trobem larves del mosquit: joguines, cendrers, gerros, galledes,

Més informació al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya

Darrera actualització: 12.09.2018 | 14:27