Neteja de parcel•les i solars

Dimecres, 6 de juny de 2018 a les 14:00

L’Ajuntament recorda als propietaris de les parcel·les i solars buits que tenen el deure de mantenir-los en un estat correcte de conservació i manteniment. Tot i que aquesta condició és per a tot l’any, el terme municipal de Sant Esteve Sesrovires està situat en una zona declarada d’alt risc d’incendi forestal, el que comporta que entre el 15 de juny i el 15 de setembre sigui encara més important que les finques estiguin netes, per ser aquest un període més vulnerable pel que fa al risc d’incendis.

Actualment, Sant Esteve registra un total de 546 parcel·les sense edificar. Els barris on es concentren major número de parcel·les són, la urbanització Masia Bach, que representa el 50% del total, i Vallserrat, amb un 29% del total de parcel·les censades.

Es considera que una parcel·la no es troba en un estat correcte de conservació quan està totalment coberta amb herbes altes sense segar, presenta vegetació baixa o arbustiva molt densa, té una elevada densitat d’arbrat, o existeix vegetació seca acumulada.

Tampoc és acceptable la presència de residus i l’acumulació de material a la finca, així com, que els elements de la tanca estiguin sense protecció o deteriorats, el que podria ocasionar alguna incidència a la via pública.

En tots aquests casos, cal que el propietari adopti les mesures oportunes per a corregir aquests aspectes. En cas d’incompliment, l’Ajuntament realitzarà una primera comunicació formal, que si no és atesa en un termini de 15 dies, donarà lloc a la incoació de la corresponent ordre d’execució al propietari.

Recordar també que qualsevol veí del municipi que detecti que una parcel·la no presenta un estat de conservació correcte, pot posar-ho en coneixement de l’Ajuntament mitjançant instància, i que aquest tràmit el pot realitzar des de casa a través de la seu electrònica de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 06.06.2018 | 14:23