Ordenances Fiscals: Increment sobre l'1% i congelació d'escombraries i aigua

Dimarts, 31 d'octubre de 2017 a les 00:00

El ple de l'Ajuntament de Sant Esteve ha iniciat la tramitació per aprovar les Ordenances Fiscals que entraran en vigor a partir de l'1 de gener de 2018. La major part de taxes i tributs s'incrementen l'1,6% corresponent a l’IPC d'agost a l'Estat (índex que a Catalunya és de 2,1% al setembre). L’increment de l'IBI es queda en l'1% i les taxes d’escombraries i de subministrament d’aigua i clavegueram es mantenen invariables.

En l'elaboració de la proposta s'han tingut en compte els compromisos adquirits en el Pla de Sanejament i el Pla d'Ajust. També s'ha recollit l'esforç tributari que els veïns han estat fent en els darrers anys i la contenció econòmica del propi Ajuntament, la qual cosa ha permès limitar l'increment entorn de l'1% i en alguns casos mantenir-ho invariable.

Pel que fa als impostos, no experimenten cap increment els vinculats a activitat econòmica: plusvàlues, IAE i ICIO. Puja l'1,6% l’impost de vehicles, mentre que l’IBI es limita a l’1% .

En quant a les taxes, en destaca la congelació de les taxes de subministrament d’aigua i la de clavegueram, així com la taxa d’escombraries que resta a l'espera d’una nova licitació del servei.

Es produeix un increment puntual més significatiu en la taxa per activitats esportives, amb una pujada del 3% en les activitats dirigides i del 10% en el preu dels abonaments al Complex Esportiu Municipal, imports que han estat congelats en els darrers 5 anys. Aquest increment respon a les millores i adequacions de les instal·lacions esportives que s’ha realitzat durant l’estiu, així com a la renovació de maquinària de fitness i spining que es preveu es faci efectiva en breu. També es preveuen altres millores  com la posada en marxa d'un aplicatiu de reserves online. Així mateix, es crea un tiquet puntual de tarda, que permet fer ús de les instal·lacions a partir de les 4 de la tarda a un preu més reduït.

La proposta manté les bonificacions fiscals vigents entre les quals destaquen les del servei de bus, amb un 50% en la T-10 per a estudiants i pensionistes; les bonificacions en la inserció de publicitat a mitjans públics per a empreses i comerços locals; bonificacions en la taxa d’escombraries per l’ús de la deixalleria municipal; bonificacions en l’IBI per a famílies nombrosos o monoparentals; entre altres.

La proposta d'ordenances fiscals per al 2018 s’ha aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern de PSC, ERC i Entesa, i els vots contraris d’ARAses, PDeCAT i LxS.

Les Ordenances Fiscals 2018, així com les corresponents bonificacions, estaran disponibles al web municipal a partir de l'1 de gener.

CONSULTA LES BONIFICACIONS FISCALS VIGENTS

 

Darrera actualització: 02.11.2017 | 15:09