Prova de sirenes de risc químic

Dilluns, 9 d'abril de 2018 a les 14:30

Protecció Civil informa que el proper dimarts 10 d’abril es durà a terme la primera de les dues proves anuals de sirenes d'avís a la població per risc químic del 2018. A la nostra zona, la prova es realitzarà a les 10.00 del matí i durarà 10 minuts.

S’activaran un total de 83 sirenes d’avís a la població per accident químic que hi ha instal·lades a 37 municipis de Catalunya. L’objectiu de la prova és comprovar-ne el correcte funcionament i i que els ciutadans en coneguin el so.

Recordem que, per proximitat, en algunes zones de Sant Esteve com Can Bargalló, Pou del Merli o Ca n'Amat, és possible que s'escoltin les sirenes instal·lades de Martorell, Abrera i Esparreguera, que formen part del Sector Químic del Llobregat - Vallès Occidental i Bages.

L’alarma consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic la població sentirà el so final d’alerta, un senyal continu de 30 segons de durada.

En una emergència real, en sentir el senyal d’alarma caldria tancar-se a casa o a l’edifici més proper fins que sonés la fi d’alarma.

Darrera actualització: 09.04.2018 | 14:55