Sant Esteve incorpora nous desfibril·ladors als espais públics del municipi

Dimecres, 18 d'abril de 2018 a les 00:00

L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha adquirit quatre nous desfibril·ladors que milloraran la política d’espais cardioprotegits del municipi. A diferència dels anteriors, els nous aparells s’han instal·lat en l’exterior de diferents equipaments municipals. Els DEA, com se’ls anomena tècnicament, són uns aparells que permeten socórrer de manera ràpida i senzilla a una persona que pateixi una aturada cardíaca.

DEA fixos i mòbils

Els quatre nous DEA s’han instal·lat als edificis de l’Ajuntament, del Complex Esportiu Municipal, del Camp de Futbol i del Casal Social de Vallserrat.  Tots quatre són aparells fixos amb una vitrina exterior que els protegeix de les inclemències meteorològiques. A més, el municipi disposa de dos desfibril·ladors mòbils, un a la Policia Local i un altre a Protecció Civil. Així mateix, el DEA que hi havia a l’interior del consistori ara s’ha traslladat al Casal de la Gent Gran.

Els quatre nous desfibril·ladors s’han adquirit a l’empresa Cardiosos Global Protection S.L. a través d’un contracte de rènting que puja a 11.697,31 euros. El preu inclou el subministrament dels equips, el seu manteniment i la formació sobre el seu ús.

L’adquisició dels nous aparells té com a finalitat prestar un Servei Integral de Cardioprotecció a tot el municipi. Anteriorment, només es disposava de desfibril·ladors fixos a tres espais municipals. Ara el nombre d’aparells augmenta en una unitat més i tres dels anteriors es renoven. En el futur, hi ha previst instal·lar també un DEA al Casal Social de Ca n’Amat i un altre al centre urbà.

En els darrers anys, l’Ajuntament ha anat incrementant el nombre de desfibril·ladors i ha impulsat la formació en el seu ús, tant per part dels treballadors municipals com per part dels clubs esportius locals.

Darrera actualització: 19.04.2018 | 12:40