Sant Esteve instal•la dues minideixalleries urbanes

Dijous, 5 d'octubre de 2017 a les 15:00

Avui s’han posat en marxa dues minideixalleries urbanes que s’han instal·lat a l’entorn de la plaça Xic Mateu i de l’escola La Roureda. Amb aquesta iniciativa, l’ajuntament sesrovirenc  vol augmentar la recollida selectiva de residus especials de petit volum, alhora que facilita i acosta als veïns els llocs on poden dipositar selectivament aquests residus.

L'alcaldessa, Maria del Carme Rallo, i el regidor de Medi Ambient, Antonio Centeno, acompanyats per la tècnica de l'àrea, han dipositat els primers residus.   

En els dos punts habilitats s’hi podran portar CD’s, piles, cartutxos i tòners d’impressora, bombetes de baix consum i led (NO bombetes incandescents de filament), residus d’aparells elèctrics i electrònics com ara telèfons mòbils, carregadors i bateries, etc. Es tracta de residus que en molts casos tenen un fort impacte ambiental i que fins ara només podien dipositar-se a la deixalleria municipal. Amb la instal·lació de les minideixalleries se’n facilita la recollida amb un espai més proper al ciutadà. la tipologis de residus que es recolliran pot variar d'acord amb la demanda ciutadana i els resultats obtinguts en el temps.   

La minideixalleria està formada per dos panells. En un dels laterals es troben les obertures per dipositar els residus i espai publicitari. L’altre panell està a disposició de l’Ajuntament per promoure campanyes institucionals o activitats de l’agenda local.

L’empresa Blipvert SL encarregada de la gestió d’aquest servei transportarà els residus a la deixalleria municipal i a gestors especialitzats depenent del tipus de residu.


QUINS RESIDUS ES PODEN DIPOSITAR A LES MINIDEIXALLERIES

- CD/DVD/BLUERAY

- CARTUTXOS I TÒNERS PETITS D'IMPRESSORA

- APARELLS ELÈCTRICS I ELECTRÒNICS (TELÈFONS MÒBLS, CARREGADORS, COMANDAMENTS, CÀMERES FOTO...)

- PILES

- ACUMULADORS, BATERIES I PILES RECARREGABLES

- BOMBETES DE BAIX CONSUM I LED (NO BOMBETES INCANDESCENTS DE FILAMENTS)

Darrera actualització: 05.10.2017 | 15:23

Imatges

TIPUS DE RESIDUS