Sant Esteve Sesrovires continuarà prestant serveis a la Beguda Alta amb normalitat de forma transitòria

Divendres, 31 d'agost de 2018 a les 00:00

La Generalitat de Catalunya ha aprovat l’annexió del nucli de la Beguda Alta al municipi de Masquefa. Amb aquest decisió s’obre un procés de transició fins a l’agregació material i efectiva.  Durant aquest període, l’ajuntament de Sant Esteve Sesrovires continuarà prestant amb normalitat els seus serveis als veïns i veïnes de la Beguda Alta.

El passat 28 d’agost, la Generalitat de Catalunya va aprovar a través del decret 190/2018 l’agregació de la Beguda Alta al municipi de Masquefa. Tot i l’annexió al poble veí, la urbanització Vinyes del Turó continuarà formant part del terme municipal de Sant Esteve Sesrovires.

La Mancomunitat
Fins ara la Beguda Alta pertanyia  a tres municipis diferents (Masquefa, Sant Llorenç d’Hortons i Sant Esteve Sesrovires)  i tres comarques distintes (Anoia, Alt Penedès i Baix Llobregat). Això provocava disfuncions als veïns a l’hora de rebre la prestació de serveis municipals.

Per aquest motiu l’any 2009, els tres municipis implicats van crear la Mancomunitat de la Beguda com un òrgan de coordinació intermunicipal que garantís la prestació de serveis municipals bàsics com l’enllumenat, el clavegueram o la recollida d’escombraries, d’entre d’altres.

Malgrat l’agregació, tot apunta a què la Mancomunitat no es dissoldrà i que com a mínim serà necessària per tal que Masquefa i Sant Esteve Sesrovires es coordinin en temes d’interès comú. Alguns d’aquests elements són el subministrament d’aigua o la recollida d'escombraries a Vinyes del Turó, tasques que es realitzen des de Masquefa, però que en l’actual divisió territorial continua formant part de Sant Esteve.

Transició
En els propers dies, els tres alcaldes afectats iniciaran converses per abordar els tràmits necessaris per fer efectiva l'agregació.

Darrera actualització: 31.08.2018 | 12:57