Vinya del Sastret participa al concurs Apilo de recollida de piles usades

Divendres, 19 de gener de 2018 a les 10:00

L'Escola Vinya del Sastret participa a la quarta edició del concurs "Les piles, a l'Apilo de l'escola". Es tracta d’una iniciativa adreçada als centres educatius de Catalunya que té per objectiu fomentar la recollida selectiva de piles i acumuladors portàtils entre l’alumnat i les seves famílies. L’escola ja va prendre part en l’edició de 2015 en la qual van aconseguir recollir 99 quilos.  

L’objectiu del concurs és recollir en el contenidor Apilo instal·lat a l’escola la màxima quantitat de piles i acumuladors portàtils procedents de les famílies dels alumnes. El centre educatiu que més piles i acumuladors portàtils reculli (sense tenir en compte el ràtio per alumne) i els tres centres educatius que més piles i acumuladors portàtils recullin per alumne seran els guanyadors del concurs. S’atorgaran quatre premis dotats entre els 1.000 i els 2.500 euros.

Per tal que la participació del centre sesrovirenc sigui un èxit, es demana la col·laboració de tothom. Es tracta d’aconseguir una bona recollida de piles, una acció  en benefici de tots, especialment del medi ambient.

La normativa europea i estatal estableix que a partir de l’any 2015 s’ha de recollir un 45% de les piles i acumuladors portàtils que surten al mercat. Actualment a Catalunya només recollim el 34%. Per tant, per complir amb la normativa cal incrementar la recollida selectiva de piles de forma significativa.

L’Apilo l’organitza el Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència de Residus de Catalunya i diverses entitats gestores.

 

 

Darrera actualització: 19.01.2018 | 11:23