Web per consultar el cens electoral

Dijous, 14 de març de 2019 a les 17:50

Amb motiu de la convocatòria de les eleccions generals del 28 d’abril, s’ha habilitat una pàgina web on els ciutadans poden consultar el cens electoral. És la url https://www.espublico.com/elecciones/ca/. En cas de reclamacions, cal tramitar-lles al SIAC abans del 18 de març. La web també conté informació sobre el funcionament de les meses electorals i els dubtes més freqüents sobre l’exercici del dret de vot.

La web permet accedir a l’Institut Nacional d’Estadística i, través del certificat electrònic, el ciutadà pot comprovar si apareix en les llistes del cens electoral i si les seves dades són correctes. En cas de no ser-hi en el cens o que les dades personals no estiguin actualitzades, cal tramitar una reclamació en les oficines del SIAC abans del18 de març.

La web també inclou informació d’utilitat per aquelles persones que hagin de participar en les eleccions en qualitat de membre de les meses electorals. A través de vídeos i d’infografies s’explica el funcionament d’aquest òrgan.

Així mateix, la web intenta resoldre els dubtes més freqüents en matèria d’eleccions, com ara el vot per correu, el vot des l’estranger o com es transformen els vots en escons a través del mètode D’Hondt.

Web: https://www.espublico.com/elecciones/ca/ 

Darrera actualització: 14.03.2019 | 17:59