Iniciativa per recuperar excedents alimentaris a favor de les persones necessitades

Dimecres, 21 de juny de 2017 a les 00:00

L’Ajuntament, una empresa de menjar escolar i dues entitats del poble van signar dilluns un conveni per fer realitat el projecte Mentali,una iniciativa amb l’objectiu de recuperar l’excedent alimentari que procedeix de la cuina del centre educatiu i distribuir-lo a les persones més necessitades del municipi.  El programa començarà a aplicar-se al setembre, coincidint amb l’inic del curs escolar.

El projecte ja està sent aplicat en poblacions com Corbera amb bons resultats. A Sant Esteve Sesrovires s’ha treballat durant prop d'un any per posar d’acord totes les parts implicades i establir un acord de col·laboració per poder treballar conjuntament.

Acord a quatre bandes
El projecte Mentali s'ha impulsat des d'Alcaldia en coordinació amb les àrees de Benestar Social i Educacio. A més de l'Ajuntament, en el projecte participa l’empresa Campos Estela, contractada per l’AMPA de l’escola Vinya del Sastret en la gestió del menjador, i les associacions Suyana i Grup de Voluntariat.

En acabar el servei de menjador del centre educatiu, l’aliment cuinat que no s’hagi servit es repartirà en recipients unidosi i de forma idònia per ser congelat i escalfat al microones. L’empresa del menjador escolar s’encarregarà de la infraestructura necessària per a la conservació i l’entitat Suyana col·laborarà aportant el material necessari, i sempre respectant els protocols d’actuació recomanables per tal de garantir que l’aliment arribi a la família destinatària en les millors condicions nutritives i de seguretat alimentària.

Cada recipient estarà identificat amb una etiqueta on constarà la procedència de l’aliment, el nom del plat, la data de caducitat i informació sobre el seu correcte consum. El Grup de Voluntariat s’encarregarà de la recollida d’aliments, que es farà un o dos cop per setmana.  La distribució la realitzarà personal de l’Ajuntament.

 

Darrera actualització: 21.06.2017 | 15:18