Jornades de la Dona, del 25 de febrer al 31 de març

Dimecres, 20 de febrer de 2019 a les 00:00

Amb motiu del 8 de març, la regidoria de la Dona, les associacions feministes del municipi i diverses entitats han sumat esforços per elaborar el programa d’actes  de les Jornades de la Dona, que anirà del 25 de febrer al 31 de març. Les activitats amb motiu del Dia de la Dona combinen la reivindicació amb actes culturals.

Les Jornades de la Dona arrenquen amb dues xerrades literàries. La primera el proper dilluns, 25 de febrer, amb la conferència de l’historiador Jordi Barra Paniello sobre el llibre El setè camió, una novel·la sobre l’evacuació dels últims tresors de la República. El 6 de març, la literatura tornarà amb la presentació del llibre El sexe que volem les dones, que anirà a càrrec de Carmen Sánchez, codirectora de l’Institut de Sexologia.

Manifest i concentració

El Dia de la Dona, el 8 de març, els actes tindran un tarannà més reivindicatiu. Primer amb l’activitat Experiències de les dones en el seu llarg camí al Centre de Can Serrra; i després amb l’acte dels alumnes de l’Institut Montserrat Colomer; i, finalment, amb la lectura del Manifest del 8 de març a la plaça Xic Mateu i la participació en la concentració que tindrà lloc a Barcelona convocada per les entitats de dones.

Activitats culturals

El grup Amor al Arte i l’escola de flamenc de la Cofradía del Santo Cristo representaran l’espectacle musical Carmen al Casino, el 9 de març. Es tracta d’una adaptació de l’òpera del mateix nom.

L’esport també hi serà present a les jornades amb la caminada Junt@s fem igualtat, que organitza el grup Ni un pas enrere, el 10 de març, amb la col·laboració de les entitats de dones de Sant Esteve. Els participants sortiran del Casal de la Gent Gran i aniran fins a Can Garrigosa.

El psicòleg Vicens Alujas parlarà de com liderar les emocions el 13 de març al Casal de la Gent Gran i la musicoterapeuta Serafina Poch serà la protagonista de la xerrada a la Biblioteca, el 14 de març, sobre Vivències de dones.

El llibre El setè camió tornarà ser-hi present el 20 de març, ja que hi ha programada una excursió als escenaris on té lloc la història d’aquesta novel·la.

Les jornades finalitzaran el 31 de març amb el Ball de la Dona al Casal de la Gen t Gran.

Entitats participants

En el programa de les Dones col·laboren el Grup de Dones de Sant Esteve, Nosaltres Dones en Progrés, la Biblioteca Municipal, el Centre de Can Serra, el grup Ni un pas enrere, el Casal de la Gent Gran, l’Institut Montserrat Coller, el grup flamenc Amor al Arte, la Cofradía del Santo Cristo, el Servei Català de la Salut, la Diputació de Barcelona i la regidoria de la Dona de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires.

Cliqueu la imatge per ampliar

 

Darrera actualització: 21.02.2019 | 08:23