Acte de benvinguda del curs escolar

Divendres, 8 de setembre de 2017 a les 16:00

Els jardins de l’Ajuntament han acollit avui l’Acte de benvinguda del curs escolar, que està organitzat per la regidoria d’Educació. En aquesta ocasió, la conferència ha estat impartida per Maria Jesús Comellas, professora emèrita de Ciències de l’Educació.  Comellas ha reivindicat que el professorat ha de recuperar el lideratge que el correspon en els centres educatius.

L’alcaldessa Maria del Carme Rallo ha presidit l’acte i ha estat acompanyada per Jordi Borrell, regidor d’Educació. La trobada ha comptat amb la presència de docents de la Llar d’Infants, de les escoles La Roureda, Vinya del Satret, Àgora i Vinyes Verdes, de l’institut Montserrat Colomer, així com de l'escola d'adults de Can Brians.

Lideratge del professorat
Maria Jesús Comellas és mestra, doctora en psicologia i emèrita de Ciències de l’Educació. Com ella mateixa ha recordat té 55 anys d’experiència en el món educatiu. Comellas ha defensat en la seva conferència que els docents han de recuperar el lideratge que els hi correspon i ha afirmat que és necessari enfortir la imatge del col·lectiu de mestres.

Durant el passat curs, Maria Jesús Comellas ha dinamitzat l’Espai de Debat Educatiu de Sant Esteve Sesrovires, un punt de trobada de professors, famílies i altres agents educatius per debatre “no de l’escola, sinó de l’educació en el seu sentit més ampli”. L’Espai de Debat Educatiu és un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona en diversos municipis i que té un com un dels seus eixos la idea de què és tota la comunitat la que educa

Nou curs
El curs escolar començarà el proper 12 de setembre amb 1.226 alumnes a les aules de Sant Esteve.  A la Llar d’Infants s’han matriculat 85 nens i nenes. L’escola La Roureda comptarà amb 391 estudiants i la Vinya del Sastret, amb 251. A l’Institut Montserrat Colomer 499 joves cursaran ESO i Batxillerat.

Aquestes xifres són similars a les de l’any passat, amb lleugers canvis. La baixa natalitat ha fet que l’escola La Roureda es quedi amb un únic grup de P3, igual que ja passava amb la Vinya del Sastret. A l’Institut hi haurà quatre grups en els cursos de 1r a 3r de l’ESO i tres grups a 4t.

Darrera actualització: 08.09.2017 | 18:22