La Policia Local consciencia els joves sobre la mobilitat segura

Dimecres, 27 de febrer de 2019 a les 12:50

La Policia Local està desenvolupant una campanya a l’Institut Montserrat Colomer per conscienciar els estudiants sobre la necessitat d’una mobilitat segura. A través del visionat d’imatges de vídeo es demana als joves que reflexionin sobre les conseqüències de saltar-se les normes de trànsit. A més del treball a l’aula, els alumnes surten al carrer per comprovar de primera mà si conductors i vianants tenen un comportament responsable en la via pública.

Al llarg del mes de febrer, la Policia Local està visitant l’Institut Montserrat Colomer per incidir en el concepte de mobilitat segura.  Tot i que tota la campanya se centra en aquesta idea, els continguts s’adapten en funció de l’edat i del curs dels estudiants. Així en 1r d’ESO es parla de la responsabilitat i de  la confiança; en 2n de si les normes són necessàries; en 3r, el respecte a les normes i el caos que suposa no complir amb elles; i en 4t, de les actituds negatives i les seves conseqüències.

En Batxillerat alguns estudiants s’apropen a l’edat per tenir permís per conduir o fins i tot ja condueixen un vehicle de motor. Per aquest motiu, en 1r de Batxillerat se reflexiona sobre la responsabilitat d’autoprotegir-se i de protegir als altres i d’aspectes concrets con el cinturó de seguretat. En 2n de Batxillerat, el debats  sobre les normes, la responsabilitat i la solidaritat porta a parlar de temes com el perill de barrejar conducció amb drogues i alcohol.

Vídeos

Els debats a l’aula venen després de veure un vídeo que presenta una situació amb un final obert. El tracta de treballs audiovisuals elaborades per les autoritats de trànsit de diferents països que estant molt avançats en mobilitat segura com Austràlia, Alemanya o França. Els vídeos presenten un dilema que els joves, amb el suport del monitor de la Polica local, han de respondre i decidir quina hauria de ser l’actuació correcte. També es treballa amb altres materials cedits pel Servei Català de Trànsit.

A més del treball dins de l’institut, els estudiants d’alguns cursos surten al carrer per analitzar com es comporten els conductors i la resta d’usuaris de la via pública.

Al mes d’abril, la Policia Local té previst realitzar una campanya sobre Educacio Vial a l’escola Vinya del Sastret. La mateixa campanya també es desenvoluparà a La Roureda, però al mes de juny.

La Policia Local de Sant Esteve Sesrovires és un cos policial pioner en la prevenció dels accidents de trànsit. Des de l’any 1991, desenvolupa campanyes d’educació vial als centres educatius.

Darrera actualització: 27.02.2019 | 12:57