Les escoles sesrovirenques impulsen projectes per fomentar el plurilingüisme

Dimarts, 23 de gener de 2018 a les 10:00

La importància de l’aprenentatge d’una llengua estrangera en els escolars es fa cada vegada més evident amb l’aposta dels centres educatius per fomentar el plurilingüisme. A Sant Esteve, les escoles públiques estan impulsant diversos projectes en aquesta direcció.

L’Escola La Roureda treballa en dos projectes adreçats a fomentar el desenvolupament de la comunicació i la competència lingüística. El Science in English és un projecte que pretén augmentar les hores d' exposició a la llengua anglesa dins de l´àrea de coneixement del medi natural, social i cultural, integrant coneixements i llengua. El segon projecte és la introducció del francès a 5è de primària. Amb aquesta presa de contacte amb la llengua francesa, es treballen les estructures comunes en una llengua que té moltes semblances amb la nostra. A més, la introducció del francès facilita que els alumnes puguin preparar-se per treballar a l’institut, si opten per la llengua francesa en alguna de les diverses opcions que s' ofereixen. Ambdós projectes es reforcen amb activitats complementàries com intercanvis i videoconferències amb escoles d’altres països i convidar nadius a participar a les classes. 

Seguint amb l’aposta per l’ús real i significatiu de la llengua anglesa, l’Escola Vinya del Sastret també ha introduït aquest curs nous projectes. Els alumnes de 4t a 6è de primària treballen Science utilitzant les metodologies CLIL i Inquiry Based Science. A través de l’experimentació descobreixen el món del medi natural alhora que aprenen la llengua anglesa. Els alumnes de 6è informen cada matí de les notícies rellevants a través de l’ School Radio, on la llengua de comunicació és l’anglès o el català en dies alterns. També s’alterna l’ús de l’anglès i el català com a llengua vehicular en els English and Catalan days per realitzar rutines d’inici i finalització de la jornada a tota l’escola. D’altra banda, s’ha posat en marxa un projecte de col·laboració e-Twinning amb una escola italiana i una croata, pel qual els alumnes de cicle superior es comuniquen i comparteixen informació sobre tradicions i activitats d’aula amb estudiants d’altres països. A banda de les novetats, el centre dona continuïtat a l’anglès des de P3; al projecte Sharing to learn, en col·laboració amb l’Institut Montserrat Colomer, pel qual uns assistents lingüístics donen suport als alumnes del cicle inicial i mitjà de primària; i els English Corners a primària, una sessió setmanal extra de llengua anglesa en grup partit per treballar la llengua oral.

Des de l’Escola Vinyes Verdes es treballen diverses iniciatives per potenciar l’aprenentatge de l’anglès, alhora que es promou el gaudi i la utilitat de conèixer una llengua estrangera i tots els aspectes culturals que això implica. L’English Travel Bag  és una maleta plena de recursos en anglès (jocs, DVDs, contes, enllaços webs...) que viatja setmanalment a casa d’un alumne de primària. El Penfriends Project és un projecte d’intercanvi lingüístic i cultural que els alumnes de cicle superior duen a terme amb una escola de Finlàndia. Es treballa la comunicació en anglès a través del correu ordinari i el correu electrònic. El centre també celebra l’English Day. Durant aquest dia l’anglès és el protagonista de diversos tallers i espectacles pels quals els alumnes van passant i gaudint de la llengua d’una manera lúdica i molt participativa.

Darrera actualització: 23.01.2018 | 11:41