L’experiència de La Ginesta arriba al 28è Fòrum Local d’Educació

Divendres, 18 de maig de 2018 a les 15:00

Professionals d’educació de l’Ajuntament de Sant Esteve han exposat l’experiència de La Ginesta com a Centre Integral de la Petita Infància al 28è Fòrum Local d’Educació “El valor de l’educació 0-3”. La jornada organitzada per la Diputació s’ha celebrat avui a Barcelona i ha comptat amb la participació de més de 400 persones.

La Ginesta ofereix actualment un projecte educatiu, social i integrador on defineix la seva línea metodològica en la convivència de l'oferta educativa i els espais d'acompanyament a la criança on l'objectiu principal és satisfer les necessitats d'infants i famílies. Més enllà de l’educació 0-3, el centre ofereix suport i acompanyament a les famílies a través de diversos projectes i serveis, convertint La Ginesta en un projecte global i innovador. Periòdicament és visitat per educadors i professionals de l’àmbit per ser un referent com a centre integral, motiu pel qual ha estat convidat a participar en el fòrum.

Creació de la Xarxa d'Escoles Bressol Municipals

En marc del fòrum s’ha presentat i constituït la Xarxa d'Escoles Bressol Municipals (XEBM) de la Diputació de Barcelona, de la qual en forma part el nostre municipi. La xarxa neix amb la voluntat d’aplegar totes les escoles bressol municipals de la demarcació de Barcelona: en l’actualitat, 395 de 235 municipis, i per posar en relleu  la contribució del món local a l'educació de la primera infància.

Aquesta nova xarxa serà un espai de recerca, d’intercanvi i de coneixement horitzontal entre les escoles bressol municipals, contribuint a integrar actuacions de suport tècnic, material i econòmic, i possibilitant  l’aprenentatge compartit per tal consolidar les escoles bressol municipals com a centres educatius de referència que reforcen les oportunitats educatives de la ciutadania.

 

 

Darrera actualització: 18.05.2018 | 15:26