Treballs substitutoris per actes incívics

Dimarts, 25 de juliol de 2017 a les 00:00

La Junta de Govern Local ha aprovat concedir a tres infractors de l’Ordenança de Civisme la possibilitat de què puguin substituir la multa per treballs substitutoris.  Una d’elles ja ha complert amb aquesta mesura alternativa treballant durant quatre dies, al mes de juliol, en un equipament públic. Als altres dos també se’ls assignarà tasques substitutòries.

Ordenança de civisme
Una d’aquestes persones va ser denunciada per la Policia Local al gener del 2016 per infringir, al carrer Vinya del Forn, l’article 64 de  l’Ordenança de Civisme, que determina que està prohibit qualsevol acte que pugui “danyar, enlletgir o embrutar la via o els espais d’ús públic, així com els elements que contenen, per la qual cosa s’hauran de respectar les zones verdes, l’arbrat, les plantacions de tota mena i les instal·lacions complementàries com escultures, fonts, instal·lacions d’enllumenat i de joc, tanques, papereres i resta de mobiliari urbà, així com altres elements destinats a l’embelliment o utilitat dels espais públics”.

Com a conseqüència, la Junta de Govern Local el va sancionar amb una multa. L’infractor es va acollir als treballs substitutoris que contempla la mateixa Ordenança de Civisme com a mesura alternativa a la sanció econòmica.  Per aquest motiu, aquesta persona ha realitzat tasques de suport i acompanyament al servei de manteniment de la Residència de Can Serra durant el mes de juliol. Concretament, ha hagut de treballar tres hores diàries durant quatre dies.

Les mesures alternatives només es poden imposar si l’infractor les demana i s’acull a aquesta possibilitat. En cas que no ho faci, l’Ajuntament tan sols pot imposar la sanció econòmica.

En aquests moments, dues persones més han sol·licitat acollir-se als treballs substitutoris. Els infractors han de posar-se en contacte amb l’Àrea de Benestar Social, que determinarà, en funció de la gravetat dels fets, la mesura alternativa que hauran de complir.

Darrera actualització: 25.07.2017 | 08:42