Els alumnes de l’Institut debaten sobre les relacions de gènere

Dimecres, 24 d'abril de 2019 a les 13:30

El Punt d’Informació Juvenil (PIDCES) de l’Àrea de Joventut ha impartit  tallers de gènere a l’Institut Montserrat Colomer.  A través d’una metodologia participativa, es pretén que els estudiants prenguin consciència dels rols de gènere i prevenir les relacions de control que es poden donar entre les parelles joves. Els alumnes de 2n d’ESO han fet els tallers entre el mesos de febrer i març.

El primer objectiu del taller és parlar dels rols masculins i femenins i parar atenció en com aquests estereotips de gènere poden arribar a convertir-se en relacions de control. De vegades, alguns joves utilitzen les xarxes socials per controlar l’altre membre de la parella.

En una de les sessions el fet de poder debatre sobre els rols de gènere va generar entre els joves la necessitat de parlar sobre el col·lectiu LGTBI (Lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals).  Per aquest motiu, es van analitzar els principals mites que recauen sobre aquesta comunitat de persones.

La metodologia emprada pel PIDCES consisteix en fomentar la participació del joves per tal que puguin prendre part en el taller de formar activa. El seminari també s’adapta a les necessitats  i els dubtes que els alumnes plantegen al llarg dels debats.

Darrera actualització: 24.04.2019 | 13:35