Dilluns s'efectuarà la prova de sirenes d'avís per risc químic

Divendres, 18 de novembre de 2016 a les 08:00

Protecció Civil de la Generalitat ha informat que el proper dilluns dia 21 realitzarà la segona prova anual de sirenes d’avís a la població per risc químic que formen part del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya. A la nostra zona, la prova s’efectuarà a les 10.00 del matí, amb una durada d’uns 10 minuts.

L'objectiu de la prova és comprovar el funcionament de les sirenes i fer que tots els ciutadans coneguin el so, estiguin preparats i sàpiguen què cal fer en cas d'emergència.

Per proximitat, en algunes zones de Sant Esteve, com Can Bargalló, Pou del Merli o Ca n'Amat, és possible que s'escoltin les sirenes instal•lades de Martorell, Abrera i Esparreguera, que formen part del Sector Químic del Llobregat - Vallès Occidental i Bages.

L’alarma consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic la població sentirà el so final d’alerta, un senyal continu de 30 segons de durada.

En total sonaran 82 sirenes instal•lades a 36 municipis de Catalunya. L’activació de les sirenes és farà per sectors de risc i en diferents fases. En una emergència real, en sentir el senyal d’alarma caldria tancar-se a casa o a l’edifici més proper fins que sonés la fi d’alarma.

Darrera actualització: 17.11.2016 | 13:17