Tractaments contra l'assecada del xiprer i la processionària del pi

Divendres, 18 de novembre de 2016 a les 19:24

Una empresa especialitzada està realitzant els tractaments per fer front tant a l’assecada del xiprer, un fong que en pot causar la mort de l’exemplar, com a la processionària del pi.

En el cas de l’assecada del xiprer es tracta del segon tractament anual i s’ha efectuat avui a la zona dels Jardinets i de Vinya La Passada. Aquest fong ha estat especialment agressiu i ha provocat la mort no només de xiprers sinó també d’avets i d’altres espècies molt resistents com el cedre. A aquest element cal afegir-hi un important estrés hídric provocat per la manca de pluja i les altes temperatures de l’estiu. En alguns casos, l’afectació ha estat molt gran i ha provocat el col•lapse de l’arbre. Per aquest motiu, la brigada municipal n’ha hagut de talar alguns en espais públics com els Jardinets o el cementiri. Algun exemplar comptava amb més de 60 anys de vida.

L’Ajuntament preveu la seva substitució cap a finals d’hivern ja que és el període aconsellable per a la plantació.

TRACTAMENT DE LA PROCESSIONÀRIA PER PART DELS PARTICULARS

D’altra banda, s’ha procedit també al tractament de la processionària del pi a tots els boscos i parcs municipals, entre ells, el parc Canals i Nubiola. Per evitar el contagi d’aquesta malaltia, es recorda als particulars que tinguin pins a les seves parcel•les que realitzin el corresponent tractament.

Darrera actualització: 18.11.2016 | 19:26