Reordenació de l’aparcament a l’avinguda Montserrat

Dilluns, 17 de desembre de 2018 a les 00:00

Amb l’objectiu de millorar la seguretat i la mobilitat a l’avinguda Montserrat, en el tram comprès entre la plaça Xic Mateu i el carrer Major, s’executaran unes actuacions destinades a reordenar l’aparcament en aquesta via urbana. Les mesures estan dirigides a millorar la seguretat dels vianants, afavorir la rotació de l’estacionament i millorar el servei a la zona comercial, i resoldre la problemàtica d’accès dels residents que tenen guals. 

La reordenació de les places d’aparcament afecta el tram comprès entre els números 1 i 45 de l’avinguda Montserrat. L’estacionament es concentra a la banda parell amb aparcament en semi bateria inversa, la qual cosa permet una millor visibilitat en les maniobres de sortida. Es delimiten zones de càrrega i descàrrega en línia. Es reubiquen contenidors i es creen noves reserves d’estacionament per a minusvàlids.

La mesura també vol resoldre la problemàtica d’accès dels residents que tenen gual al domicili i que es troben majoritàriament a la banda senar de l’avinguda. 

Aquest tram, des de Xic Mateu fins al carrer Major, es convertirà també en Zona d’Estacionament Regulat, és a dir, funcionarà amb el sistema de rellotge que té com a finalitat afavorir la rotació de l’aparcament. D’aquesta manera, es dona continuïtat a la resta de l’avinguda que ja compta amb aquesta disposició i gestió de l’aparcament.

L'actuació està recollida en el Pla Local de Seguretat Viària (2016-2019) elaborat pel Servei Català de Trànsit en el marc d’un conveni de col·laboració amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat al municipi. És una de les actuacions catalogades en el pla com a Punt de Percepció de Risc (PPR) i que es consideren del tot necessàries.

Darrera actualització: 17.12.2018 | 22:25