Substitució del cablejat soterrat i instal•lació de LED a l’enllumenat de l’av. Vallserrat

Dijous, 12 de juliol de 2018 a les 15:00

Els importants danys que va patir la línia d’enllumenat públic de l’avinguda Vallserrat, en el tram comprès entre el camp de futbol i la Llar d’Infants Municipal La Ginesta, i que va ser provocada per una tempesta, no han permès una resolució ràpida del problema. L’Ajuntament preveu una important actuació de substitució de tot el cablejat soterrat i la instal·lació de lluminàries LED que, malgrat ser més costosa, millorarà tant l’enllumenat com l’accessibilitat del vial.

Des de la regidoria d’Obres s’ha informat els veïns directament afectats de la proposta de resolució. L’Ajuntament és conscient de les molèsties que està provocant als veïns però espera que aquesta opció sigui una solució estable, energèticament més eficient i millori tant la il·luminació com l’accessibilitat de l’avinguda.

Malgrat els intents inicials per restablir el servei, els danys ocasionats han estat molt greus pel que fa a l’aïllament, la qual cosa no ha permès restablir les proteccions de seguretat que estableix el Reglament de baixa tensió ni el servei amb les corresponents garanties de seguretat.

Els serveis tècnics de l’Ajuntament han estat valorant les diferents opcions per a la reparació d’aquest sector d’una manera estable i definitiva. S’ha considerat que la millor opció és la substitució del tot el cablejat soterrat i la instal·lació de 16 lluminàries LED a la vorera esquerra, les quals permetran garantir el nivell lumínic establert en el Pla Director d’Enllumenat de Sant Esteve Sesrovires. Aquesta actuació comporta eliminar les lluminàries de vapor de sodi de les dues voreres, afavorint l’accessibilitat de la vorera dreta atès que en desmuntar els bàculs actuals es guanyarà espai per a la mobilitat.

Donat que aquesta actuació és d’una gran envergadura i d’un elevat cost econòmic, s’està treballant per poder començar aquesta reparació amb la màxima urgència, però tot el procés administratiu que suposa aquest tràmit no permetrà començar les obres fins a principis del mes d’agost.

Darrera actualització: 12.07.2018 | 18:28