Curs d’administració electrònica per a entitats, empreses i ciutadans

Divendres, 30 de novembre de 2018 a les 08:00

La llei obliga les empreses, els comerços, les entitats i els clubs esportius a relacionar-se electrònicament amb l’administració pública. Per aquest motiu, l’Ajuntament organitza un curs d’administració electrònica, completament gratuït, per ensenyar com funciona la seu electrònica municipal i quins certificats digitals es poden fer servir. Les inscripcions s’han de fer a través de la web sesrovires.cat. El curs també està obert a la ciutadania en general.

La llei 39/2015

La llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, en el seu article 14,  regula quins subjectes estan obligats a relacionar-se electrònicament amb l’administració pública. Un d’ells són les anomenades persones jurídiques, un terme que engloba les empreses, les entitats i associacions de qualsevol tipus, i els clubs esportius.

La norma implica que aquests col·lectius a l'hora de fer qualsevol tràmit amb l’administració, com ara demanar una subvenció, han de fer-ho obligatòriament a través de la seu electrònica.

Pel que fa a les persones físiques (els ciutadans en general), la llei els reconeix tot un seguit de drets, com ara el de ser assistits en l’ús dels mitjans electrònics en les seves relacions amb les administracions públiques.

Curs pràctic

El curs ensenyarà aspectes pràctics per poder aprofitar-se de totes les potencialitats de l’administració electrònica, com ara presentar instàncies, realitzar tràmits o lliurar documentació a l’administració a través de la seu electrònica municipal.

A més, també s’informarà dels certificats digitals que es necessiten per identificar-se en la seu electrònica i com es poden sol·licitar.

Els alumnes que vulguin podran portar-se el seu propi ordinador portàtil i lector de targetes. Es facilitarà connexió wi-fi per a tots els assistents al curs. La formació s’impartirà el 19 de desembre, a la sala El Celler de l’Ajuntament

Les inscripcions al curs es poden fer a través del formulari d’aquesta pàgina web: http://sesrovires.cat/temes/participacio/curs-administracio-electronica/

Darrera actualització: 30.11.2018 | 11:11