Comencen els sondejos del subsòl al carrer Mercè Rodoreda

Dimarts, 27 de novembre de 2018 a les 14:00

La intensitat i continuïtat de les darreres pluges va provocar un corriment en el subsòl que afecta un àmbit molt concret del carrer Mercè Rodoreda. L’Ajuntament ha contractat un empresa d’enginyeria especialitzada en geotècnia que des de la setmana passada està treballant a la zona per tal d’estudiar el terreny i determinar la solució de contenció a aplicar. Tècnics dels Serveis Territorials municipals i de l’empresa, així com els responsables polítics de l'àrea es desplacen diàriament a la zona.

Des de la detecció del corriment, la consultoria especialitzada en geotècnia està estudiant el comportament del terreny. La setmana passada es van col·locar testimonis i, des d’ahir, s’estan fent sondejos per analitzar el comportament del terreny. Aquesta setmana s’estan instal·lant uns inclinòmetres que permeten controlar els moviments del vessant i aconseguir mesuraments més precisos.

L’objectiu d’aquest estudi geotècnic és determinar la millor solució a aplicar. L’Ajuntament tramitarà per via d’emergència l’actuació tècnica que permeti resoldre aquesta situació i doni tranquil·litat i seguretat als veïns afectats, com així els ho ha traslladat l’alcalde, Enric Carbonell.

Així mateix, l’Ajuntament ha traslladat a la Delegació del Govern de la Generalitat aquesta i la resta d’incidències provocades per les pluges, amb l’objectiu de poder acollir-se a possibles línies d’ajuts per a municipis de la demarcació afectats pel darrer temporal.

Darrera actualització: 27.11.2018 | 15:06