Sant Esteve, un referent en l’aplicació del servei comunitari en l’alumnat de secundària

Divendres, 6 d'abril de 2018 a les 15:00

Des del curs passat, l’Institut Montserrat Colomer aplica el servei comunitari dins el currículum dels alumnes de 3r i 4t de l’ESO, tal i com estableix un decret del Departament d’Ensenyament de l’any 2015. L’experiència del centre sesrovirenc en projectes similars n’ha facilitat la implementació, convertint-lo en un referent. Així, la seva experiència s’explica en altres centres del territori.

El servei comunitari té com a finalitat, garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. Té una durada 20 hores , de les quals 10 són de servei a la comunitat i es realitzen fora de l’horari lectiu. 

Com que part del servei es presta fora de l’horari lectiu, el Departament d’Ensenyament signa convenis amb entitats col·laboradores amb els centres educatius. L’Ajuntament de Sant Esteve, com a entitat col·laboradora, ofereix espais on els alumnes poden prestar aquest servei a la comunitat. És el cas de l’Aula d’Adults, l’Espai Obert, Can Serra, cursos intergeneracionals al Casal de la Gent Gran, entre d’altres.

En el marc d’aquest conveni, aquesta setmana s’ha reunit a l’Ajuntament la Comissió impulsora del servei comunitari a l’institut Montserrat Colomer per tal de fer un seguiment i valoració del projecte. Des d’Ensenyament s’ha reconegut el treball que s’està realitzant a Sant Esteve i com l’experiència del nostre municipi serveix de referent per a altres centres.  

Darrera actualització: 06.04.2018 | 15:29