Feminisme. Les paraules importen
Aquest 8 de març tornaren a commemorar el Dia de la Dona.
I al voltant d’aquesta data, parlarem de feminisme i del que representa.
Com a eina de visualització és important, cal posar en valor el que s’ha aconseguit en aquests anys, però cal treballar el dia a dia i assenyalar qüestions concretes que permetin canviar una societat encara desigualitària, també quant a l’equitat de gènere.
Per això Sesrovires en Comú vam presentar en el darrer ple una moció que va ser aprovada unànimement per tots els grups polítics, on vam mostrar el nostre rebuig davant la mesura que pretenia el Tribunal Superior de Justícia que, amb l’excusa de la comarcalització dels jutjats de violència sobre la dona, volia canviar la demarcació i suprimir diversos jutjats de violència sobre la dona, que passarien les seves competències a altres jutjats (en el nostre àmbit, el jutjat de Martorell les passaria al de Sant Feliu). La redistribució de la càrrega de treball de les oficines judicials no pot anar en detriment de l’atenció de proximitat a les víctimes de violència de gènere.
Hi ha moltes més qüestions per les quals hem de treballar des de la parcel•la que ens toqui a cadascuna de manera individual i col•lectiva.
I les institucions han d’estar a l’alçada. Els Ajuntaments tenen competències en algunes de les reivindicacions del moviment feminista. Han d’incorporar canvis, sense dilacions, sense excuses, amb compromís polític i pressupostari. Cal destinar energies i recursos per generar, des del món local, polítiques transformadores, feministes i interseccionals.
Però cal cercar consensos entre totes i tots per tal d’aconseguir-ho, no val enrocar-se en interessos partidistes i presentar propostes que secundaríem tots els grups, però sense cap intenció real de transaccionar, de posar en comú.
En el proper ple, nosaltres ho tornarem a intentar, i amb la resta de grups, amb tots si pot ser, declararem Sant Esteve com a municipi feminista, adherint-lo al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes.