Campanya d’informació per a la prevenció de la pesta porcina africana

Dimarts, 15 de gener de 2019 a les 07:00

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una campanya informativa de prevenció de la malaltia de la pesta porcina africana (PPA) per a la qual demanen difusió als ajuntaments. Només afecta als porcs, tant domèstics com senglars, sense afectació per a les persones.

La PPA és una malaltia contagiosa de declaració obligatòria que afecta al porc domèstic i al porc senglar i que es caracteritza per uns nivells de mortalitat propers al 100%. Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars afectats, consum de productes càrnics derivant i carn d’animals infectats, objecte contaminats i vehicles de transport de bestiar. No afecta a les persones.

Tot i no tenir cap implicació per a la salut humana, la introducció de la malaltia al nostre país tindria greus conseqüències per a la salut i el benestar dels animals així com per a l’economia de la indústria agroalimentària catalana, on el sector porcí és molt rellevant. Des de la declaració d’aquesta a Bèlgica, des del Departament d’Agricultura s’estan sumant esforços per a la prevenció de la seva introducció al nostre territori.

Des de l’Ajuntament s’ha fet arribar informació sobre aquesta campanya a les entitats locals vinculades amb el medi natural.

RECOMANACIONS:

  • Si es troba algun senglar mort: no tocar-ho, no apropar-se i trucar al telèfon dels Agents Rurals - 935617000
  • No donar de menjar als porcs senglars.

DÍPTIC INFORMATIU

 

Darrera actualització: 15.01.2019 | 16:10