El CatSalut presenta l’avantprojecte del nou Centre d’Assistència Primària

Dilluns, 5 de febrer de 2018 a les 15:00

Aquest migdia ha tingut lloc a l’Ajuntament la presentació de l’avantprojecte del nou CAP que la Generalitat ha projectat en el terreny municipal del carrer de Josep Tarradellas, que l’Ajuntament va cedir l’any 2008 amb aquesta finalitat. La proposta és un edifici baix que s’incrusta en el terreny i n’aprofita el desnivell, alhora que s’integra en l’entorn.

La presentació ha comptat amb la presència de l’alcalde, Enric Carbonell, i dels tinents d’alcalde, Maria del Carme Rallo i Jordi Borrell, així com representants del CatSalut.

En la redacció de l’avantprojecte s’han tingut en compte tres premisses: el respecte a les visuals dels veïns, l’aprofitament de la secció del terreny i potenciar el paisatge natural que ofereix l’entorn. El nou edifici disposarà de 1.200 m. construïts amb una coberta parcialment enjardinada i de baix manteniment, i dos patis interiors que li donen lluminositat i potencien les visuals.

S’ha projectat un edifici de tres nivells que segueix el pendent descendent del terreny que presenta un desnivell de 9 m.  La planta principal se situa a peu de carrer i és a on s’ubiquen bona part de les consultes, sales d’espera, i una aula de formació. La planta semisoterrada acollirà la resta de consultes i zona de personal, mentre que la planta soterrada es destinarà a instal·lacions.  

En la seva confecció s’ha tingut en compte el futur creixement del municipi i la possibilitat d’acollir altres especialitats. Inicialment però, es podrien acostar serveis puntuals d’especialitats que actualment no es presten.

Tot i que el calendari està subjecte a l’actual context polític, la previsió que treballa el Cat Salut és que el nou equipament podria entrar en funcionament el 2020.  

Darrera actualització: 05.02.2018 | 15:40