El bus urbà recupera les expedicions de tarda

Divendres, 25 de gener de 2019 a les 15:00

A partir del 4 de febrer, entrarà en funcionament el servei de bus urbà en horari de tarda amb dues expedicions, a les 4 i a les 8 del vespre. L’objectiu és consolidar aquest transport que en el darrer any ha experimentat un increment significatiu d’usuaris i donar resposta a les necessitats dels veïns dels barris que requereixen accedir als serveis del centre urbà i que no han trobat en el transport a demanda (TAD) la resposta a les seves necessitats de mobilitat.

Les dues expedicions de tarda s’han adequat tenint en compte, d’una banda, el perfil d’usuari potencial, com són residents als barris, persones amb dificultats de mobilitat, i de l’altra, els horaris comercials i de serveis que poden requerir, com ara el CAP, el Casal de la Gent Gran o el Complex Esportiu. El servei de bus urbà a la tarda manté la parada a demanda a la residència i centre de dia de Can Serra.

La mesura respon a la voluntat de les regidories de Promoció Econòmica i de Mobilitat de garantir la connexió dels barris amb el centre urbà i facilitar la mobilitat als veïns, especialment als col·lectius amb majors dificultats, amb un servei que resulti pràctic i eficaç.

Supressió del TAD

Amb la recuperació del bus a la tarda se suprimeix el servei de transport a demanda (TAD) que es prestava a través de taxis, i que requeria sol·licitar el servei amb antelació fins a les 20 hores del dia anterior. Des de la seva posada en funcionament al gener de 2017 com a prova pilot, el TAD ha experimentat una evolució descendent pel que fa al seu ús, sent menor a l’esperat. Així, dels 286 usuaris registrats el 2017, es va passar a 103 durant el 2018. Per contra, el servei de bus urbà ha experimentat durant el darrer any un increment d’usuaris del 73% respecte l’any anterior, passant de 5.746 a 9.959 viatgers.

 

 

Darrera actualització: 25.01.2019 | 17:29