L’Àrea de Salut s’ha adherit a la campanya Setmana sense soroll, una iniciativa de la Generalitat de Catalunya per sensibilitzar sobre la contaminació acústica. L’Ajuntament té aprovada una ordenança de civisme, que regula les emissions acústiques per garantir una bona qualitat de vida.
La Setmana sense soroll es desenvoluparà del 25 d’abril a l’1 de maig sota el lema Abaixem el volum. Els objectius de la campanya són contribuir a millorar la qualitat acústica de Catalunya, conscienciar la població d’aquesta problemàtica i promoure iniciatives de prevenció de la contaminació acústica.
A Catalunya, el trànsit viari genera més del 90% del soroll a les ciutats. L’ús del transport públic ajudaria a minimitzar aquest problema. Un tren, per exemple, permet substituir 300 cotxes a la via pública i reduir el soroll en un 65%. L’autobús, per la seva banda, permet substituir 50 cotxes als carrers i disminuir el soroll en un 50%.
Només l’11% de la població urbana de Catalunya viu en zones considerades tranquil·les. Cada any hi ha més de 12.000 morts prematures a Europa per culpa de la contaminació acústica.
Sant Esteve Sesrovires A Sant Esteve Sesrovires, l’Ordenança de Civisme estableix l’obligació de “tots els ciutadans i les ciutadanes tenen l’obligació de respectar el descans dels veïns i les veïnes i d’evitar la producció de sorolls que alterin la normal convivència”.
La normativa municipal pretén contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania mitjançant la regulació de les emissions acústiques que tenen lloc per part de persones, establiments, indústries, vehicles, sistemes d’alarma i d’emergència, així com a conseqüència d’actes i treballs a la via pública.