Sant Esteve aprova un pla d’accessibilitat per eliminar barreres arquitectòniques i sensorials a la via pública i al transport
L’Ajuntament ha aprovat el Pla d’accessibilitat en l’àmbit de via pública i transport de Sant Esteve. El document recull les actuacions necessàries per a la millora de l’accessibilitat i la mobilitat al municipi. Les actuacions, a desplegar de manera progressiva, tenen un cost que supera els 2 milions d’euros.
El pla d’accessibilitat aprovat és un instrument molt complert que identifica les barreres arquitectòniques i sensorials, en proposa solucions, determina un pressupost i defineix un programa per eliminar-les de manera progressiva fins aconseguir un municipi sigui plenament accesible.
En l’àmbit de via pública, el pla pren com a àmbit d’actuació tots els carrers del casc urbà, exceptuant zones industrials. . El document recull una diagnosi acurada de l’estat actual i defineix propostes per resoldre les deficiències o mancances detectades. Defineix intervencions prioritàries en 80 trams de carrers i 6 places amb previsió d’executar en els propers 10 anys. Entre les prioritats destaquen la construcció de guals de voreres en entorns escolars, l’eliminació de riscos com obstacles i desnivells no protegits i l’ampliació de voreres.
Pel que fa al transport, s’ha analitzat l’accessibilitat dels serveis de competència municipal. Així, s’han estudiat 26 parades d’autobús urbà, 51 places d’aparcament per a mobilitat reduïda i 2 parades de taxi.
Sant Esteve ja comptava amb un Pla d’accessibilitat dels edificis municipals i la comunicació, de l’any 2014, del qual s’han anat executant actuacions de millora en aquests àmbits. Les darreres s’estan duent a terme al pavelló poliesportiu, al Complex Esportiu Municipal i a l’Escola La Roureda. El nou document complementa l’anterior, dotant l’Ajuntament d’una eina per abordar l’accessibiiitat de manera integral.
El Pla d’accessibilitat en l’àmbit de via pública i transport de Sant Esteve s’ha aprovat, en el Ple de 20 de novembre, amb els vots favorables de PSC, ARAses i Som Alternativa i l’abstenció d’ERC i Més. L’elaboració del document ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, a través del Catàleg de Serveis per als ens municipals.
El document es pot consultar a la Seu Electrònica