Xerrada perquè els joves tinguin eines per gestionar les seves emocions
Des de la pandèmia, el nombre de joves amb trastorn mentals s’ha duplicat a Catalunya. Si l’any 2019,10.000 infants i adolescents prenien ansiolítics i antidepressius, ara són més de 20.000. Davant d’aquesta situació, l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament s’ha adherit al Servei de Suport Emocional que impulsa el Consell Comarcal amb la col·laboració de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona. La pròxima activitat d'aquest servei serà una xerrada a la Sala Jove, el 19 d’abril, per parlar de com es poden gestionar les pròpies emocions.
La conferència començarà a les 19.00 hores i està oberta a qualsevol jove d’entre 12 i 30 anys.
Segons informa el diari La Vanguardia, del 2019 al 2024 s’ha duplicat el nombre de joves que es mediquen per trastorns mentals. Entre les causes d’aquestes patologies s’apunta a l’ús dels telèfons mòbils i de les xarxes socials, ja que els adolescents idealitzen el que veuen i això els provoca frustració i depressió.
Accions a favor del benestar psicològic dels joves
Conscients d’aquesta realitat, l’Àrea de Joventut està treballant pel benestar psicològic del jovent sesrovirenc amb projectes com Escolta Jove i, actualment, amb el Servei Suport Emocional.
El Servei de Suport Emocional s’adreça a joves de 14 a 30 anys i els ofereix un espai de trobada, suport, orientació i acompanyament terapèutic. Les activitats s’organitzen des d’una perspectiva preventiva.
El Servei de Suport Emocional està present els divendres al matí a l’Institut Montserrat Colomer i el mateix divendres, però a la tarda, a la Sala Jove. El servei es pot sol·licitar presencialment la Sala Jove, per whatsapp (607765407), correu electrònic (ses.salajove@sesrovires.cat), o a petició d’un professional dels serveis municipals.