Actuació de l'Ajuntament quan es localitza un gos abandonat en la via pública

Dijous, 9 de febrer de 2017 a les 12:29

L’Ajuntament ofereix un servei de recollida d’animals de companyia a través del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD). Quan es detecta un gos abandonat a la via pública, s’activa un protocol per tal que el CAAD, responsable del servei, vingui a recollir l’animal i se l’emporti. Posteriorment, aquest centre procedeix a llegir el xip del gos per identificar-lo i poder avisar al seu propietari.

CAAD identifica i avisa el propietari
La funció de la Policia Local és la de donar suport a l’actuació del CAAD. Per aquest motiu, quan els agents reben un avís es desplacen fins al lloc per comprovar que realment hi ha un gos abandonat, saber si es tracta d’una raça perillosa i si està ferit o manifesta un comportament agressiu.

Durant el temps que triga el CAAD en arribar-hi, els agents de la policia s’encarreguen de vetllar tant per la seguretat de l’animal, com de les persones que puguin haver en aquell lloc, així com que el gos no provoqui cap accident en el trànsit de vehicles.

Un cop arriba el CAAD, el gos és portat fins a Vilafranca del Penedès, localitat on aquest centre té les seves instal•lacions. Llavors, el CAAD llegeix el xip del gos per identificar qui és el seu propietari i avisar-lo perquè passi a recollir-lo.

Responsabilitat
Cal recordar que la persona posseïdora d’animals està obligada a evitar-ne la seva fugida, tal i com recull l’article 46 de l’Ordenança del Civisme, la Convivència i de l’Ús de l’Espai Públic.

Darrera actualització: 09.02.2017 | 12:30