S’inicia la campanya de poda de l'arbrat municipal

Dimarts, 7 de novembre de 2017 a les 00:00

Aquest matí, operaris de la brigada municipal han començat els treballs de poda de l’arbrat municipal. Està previst que la campanya s’allargui fins a finals de febrer. Els treballs s’han iniciat pel centre urbà i continuaran pels barris i polígons industrials, a més de parcs urbans i jardins. En total, es preveuen recollir unes 70 tones de restes vegetals.

Els espais públics de Sant Esteve compten amb més de 2.500 arbres i uns 50 km lineals de carrers amb arbrat. La superfície destinada a jardins ocupa prop de 80.000 m2.

Un cop tallades, els operaris dipositen les restes de poda en una màquina trituradora. Un 95% de les restes de poda, tant d’arbrat municipal com de particulars, es tritura in situ mentre que el 5% restant correspon a tronc gruixut. El destí final de les restes vegetals és la planta de compostatge de Jorba.

SERVEI DE RECOLLIDA DE PODA A DOMICILI GRATUÏT

D’altra banda, l’Ajuntament recorda que els particulars poden fer ús del servei de recollida de poda a domicili que s’ofereix a Sant Esteve des de l’any 2010, de manera gratuïta. La recollida es realitza tots els dilluns, dijous i dissabtes, excepte festius i el mes d’agost. Cal sol•licitar-ho prèviament al SIAC o a través del formulari que trobareu al web municipal. En el moment de la recollida, l’usuari pot demanar el triturat de la poda que es pot utilitzar per fer compostatge casolà o per a d’altres usos. També es recorda que les restes de poda es poden dur a la deixalleria.

Darrera actualització: 07.11.2017 | 12:22