Es posa en marxa la tarjeta T-verda per fomentar el transport públic i la reducció d’emissions

Dijous, 30 de novembre de 2017 a les 15:00

Amb l’objectiu d’afavorir la retirada en circulació dels vehicles més contaminants, les entitats consorciades a l’ATM, entre les quals hi ha l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), han posat en marxa un nou títol de transport: la T-verda.

La T-verda permet, a aquelles persones que hagin donat de baixa un vehicle sense etiqueta de la DGT, viatjar il·limitadament i de manera gratuïta per un període de 3 anys en qualsevol servei de transport públic integrat de les 6 zones de l’ATM de Barcelona. En el cas de Sant Esteve inclou també el bus urbà, donat que el nostre municipi forma part del sistema tarifari integrat de l’ATM i, a més, està adherit a l’AMTU.

Els veïns empadronats a Sant Esteve que vulguin sol·licitar la tarjeta T- Verda hauran de sol·licitar-la a l’AMTU per dues vies:

  1. Telefònicament - al 902 444 012
  2. Online – omplint un formulari a https://t-verda.cat

El tràmit requereix trametre la següent documentació a l’AMTU per correu postal ordinari (Anselm Clavé, 69-73 2a planta · 08402 Granollers):

  • Sol·licitud signada
  • Document acreditatiu d'identitat de la persona sol·licitant (DNI/NIE/passaport)
  • Certificat d'empadronament de la persona sol·licitant
  • Certificat de recepció del vehicle per al desballestament emès per un centre autoritzat de tractament de vehicles o per un servei municipal de recollida de vehicles
  • Document de Baixa del vehicle desballestat

En el moment de la sol·licitud, la persona sol·licitant ha d’acreditar que està empadronada dins de l’àmbit de l’ATM de Barcelona i que ha desballestat, en els darrers 6 mesos, un vehicle de la seva titularitat sense etiqueta ambiental. També haurà de signar una declaració on es comprometi a no adquirir cap altre vehicle durant els 3 anys de vigència de la targeta.

Els tipus de vehicles que el sol·licitant pot acreditar que ha desballestat són els següents:

-Turismes dièsel matriculats abans de l’any 2.006 (sense etiqueta DGT)

-Turismes de benzina o gas matriculats abans de l’any 2.000 (sense etiqueta DGT)

-Motos: ciclomotors matriculats abans del 17 de juny de l’any 2.002 i motocicletes matriculades abans de l’1 de juliol de l’any 2.004.

Darrera actualització: 30.11.2017 | 15:10