Empreses i ciutadans podran fer tràmits per internet amb la nova seu electrònica de l'Ajuntament

Dimecres, 22 de febrer de 2017 a les 10:49

L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires dóna un pas més en el camí de l’administració electrònica. Amb l’entrada en vigor de la nova seu electrònica, a les empreses i als ciutadans els serà més fàcil relacionar-se electrònicament amb l’ajuntament i realitzar tràmits a través d’internet. Es pot accedir a la nova seu electrònica municipal a través de la url santestevesesrovires.edministracio.cat

Amb l’entrada en vigor de la nova Ordenança d’Administració Electrònica, l’Ajuntament dóna compliment a la llei 39/2015 de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. Aquesta norma obliga a les persones jurídiques (empreses i entitats) a relacionar-se electrònicament amb les administracions. Les persones físiques (els ciutadans) poden triar entre comunicar-se amb l’administració electrònicament o continuar fent-ho presencialment com fins ara.

L’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania una nova seu electrònica més senzilla i amigable per als usuaris. Aquesta web s’estructura en tres grans apartats.

La primera secció és el Catàleg de tràmits, una relació dels serveis que ofereix l’Ajuntament i que poden ser sol•licitats pels ciutadans i les empreses.

Un segon àmbit és la Carpeta electrònica, on el ciutadà podrà consultar en tot moment les seves notificacions, expedients i registres. Per accedir-hi, caldrà fer-lo a través d’un certificat digital, com per exemple el DNI electrònic.

El tercer apartat és el Portal de la Transparència, un gran repositori de documentació oficial que es pot consultar de forma pública. En el portal es pot trobar una gran varietat de documents, com ara les ordenances municipals, els pressupostos anuals, els reglaments o les actes de ple, entre molts altres arxius.

Així mateix, la nova seu electrònica també disposa d’un tauler d’anuncis i d’una aplicació per comprovar la validesa de la signatura electrònica dels documents emesos pel consistori.

Darrera actualització: 22.02.2017 | 11:11