La Comissió de Delimitació Territorial de la Generalitat proposa annexar el nucli de la Beguda Alta a Masquefa

Divendres, 11 d'agost de 2017 a les 15:50

La Comissió de Delimitació Territorial de la Generalitat proposa annexar el nucli de la Beguda Alta al municipi de Masquefa. La Comissió ha fet arribar la seva proposta als ajuntaments de Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons per tal que els tres municipis valorin la idea i la sotmetin a votació.

El nucli de la Beguda Alta pertany a tres municipis i a tres comarques diferents (Anoia, Baix Llobregat i Alt Penedès), fet que dificulta la gestió de serveis com els de les escombraries o el de correus. Des de Sant Esteve Sesrovires s’ha treballat per solucionar aquestes disfuncionalitats des de la Mancomunitat de la Beguda. Així mateix, s’ha apostat per estudiar el tema de la annexió a un únic municipi i per trobar una solució consensuada amb els altres dos ajuntaments afectats.

Proposta a votació
La proposta de la Comissió de Delimitació Territorial considera que la solució a l’actual disfuncionalitat passa per l’annexió de la Beguda Alta a Masquefa. No obstant això, la Comissió manté la urbanització del Parany dintre del terme municipal de Sant Esteve Sesrovires.

La Comissió de Delimitació Territorial va aprovar aquesta resolució el passat 26 de juliol en la sessió d’ordinària d’aquest òrgan de la Generalitat.  Ara la proposta  s'ha de sotmetre a informe dels municipis afectats per tal que adoptin un acord sobre la correcció proposada, en un termini de dos mesos. Aquest acord requereix el quòrum de la majoria absoluta del nombre legal de membres de la corporació

Darrera actualització: 11.08.2017 | 15:51